Thuismentor bij School's cool IJmond
Vacature id:1071

Thuismentor bij School's cool IJmond
School's cool is op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten voor eerste klasser.

Omschrijving
Een buitenschoolse mentor van School's cool helpt een leerling de overstap te maken van groep 8 naar het voortgezet onderwijs. Deze mentor neemt de leerling als het ware bij de hand tijdens deze stap en helpt hem of haar bij alle voorkomende problemen en uitdagingen.

De mentor gaat eens per week op huisbezoek en ziet erop toe dat het kind voldoende tijd aan zijn huiswerk besteedt. Hij bespreekt de schoolkwesties van zijn leerling zowel met de ouder(s) als met de klassenleraar op school en is tevens bereid ouders te vergezellen naar ouderavonden.
De wekelijkse huisbezoeken en mentorbegeleiding lopen af als de leerling in de 2e klas zit en op school zijn draai heeft gevonden.

Wij vragen
De mentor is een volwassene die affiniteit heeft met de doelgroep. Hij of zij is enthousiast, flexibel, geduldig en heeft gevoel voor humor. Het mentorschap kost zo'n anderhalf uur per week en duurt ongeveer anderhalf jaar. Wij vragen van iedere mentor een verklaring omtrent gedrag. De kosten hiervan worden vergoed.

Wij bieden
Wij bieden alle mentoren een introductietraining aan, verspreid over twee avonden. Daarnaast vindt er vier keer een intervisiebijeenkomst plaats. Uiteraard is de projectleiding van School's cool op elke doordeweekse dag te bereiken voor overleg en ondersteuning.

 
Deze functie is
voor een langere periode
Aantal uren
1,5
Werkdagen / tijden
In overleg 's middags en/of 's avonds
 
 
Organisatie
School's cool IJmond
Beschrijving
Het preventieproject School's cool IJmond biedt mentorbegeleiding aan kinderen, die door persoonlijke omstandigheden extra risico lopen op schooluitval in het voortgezet onderwijs. Deze begeleiding wordt gegeven door serieuze vrijwilligers. De aanpak van School's cool is ontwikkeld in Amsterdam en door diverse steden overgenomen.
Locatie(s)
Beverwijk
Heemskerk
Locatie info
Beverwijk, Heemskerk, Velsen
 
 
 
 
reageren
 
 
 
 
Tweet Facebook delen Google delen Naar e-mail