YFU zoekt vrijwillige Contactpersonen in de regio Beverwijk
Vacature id:1129

YFU zoekt vrijwillige Contactpersonen in de regio Beverwijk
Youth for Understanding (YFU) is een non-profit vrijwilligersorganisatie dat jongeren al ruim 55 jaar de mogelijkheid biedt een schooljaar, semester of zomer op uitwisseling te gaan.

Omschrijving
Contactpersonen van YFU zijn de spil van de organisatie. Zij zijn een onmisbare schakel tussen studenten en families en vormen een ondersteuningsnetwerk.

Functie omschrijving
Als Contactpersoon ben je het aanspreekpunt voor:
- Nederlandse studenten die naar het buitenland gaan (outbound-programma).
- Internationale studenten en hun gastgezinnen hier in Nederland (inbound-programma).

Voor het outbound-programma ga je op huisbezoek voor selectiegesprekken met studenten en hun ouders. Ook onderhoud je gedurende het uitwisselingsjaar periodiek contact met ouders van studenten die in het buitenland verblijven.

Voor het inbound-programma onderneem je de volgende activiteiten:
- Werving van gastgezinnen in jouw regio, ondersteund vanuit het YFU kantoor.
- Selectiegesprekken met gastgezinnen en het matchen van gezinnen en buitenlandse studenten.
- Ondersteunen van gastgezinnen bij de plaatsing van een student op school.
- Pro-actief contact houden met gastgezinnen, studenten en scholen en begeleiding bieden in geval van problemen.

Gedurende het jaar organiseer je -samen met andere vrijwilligers in je regio- informele activiteiten voor de studenten en (gast)gezinnen in jouw regio.


Wij vragen
Functie eisen
- Je bent flexibel ingesteld, communicatief sterk en hebt gevoel voor culturele verschillen.
- Je bent betrokken bij een ander en in staat om hem of haar te coachen en motiveren, zonder het van de ander over te nemen.
- Je schrikt niet terug voor een probleem en bent juist gemotiveerd voor het vinden van een oplossing. Daarbij houd je de belangen van de verschillende betrokkenen in het oog.
- Je bent in staat je eigen werk zelfstandig te organiseren, maar werkt ook graag samen met anderen.
- Verder heb je internationale ervaring of interesse, een lokaal netwerk, beschik je over een auto en spreek je Nederlands en Engels.
- Ervaring als uitwisselingsstudent of als gastgezin is een pré. Het hebben van contacten met middelbare scholen is geen must, maar komt wel goed van pas.

Wij bieden
YFU biedt
Als YFU Contactpersoon draag je bij aan intercultureel begrip bij jongeren en gezinnen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om deel uit te maken van een internationaal netwerk en mensen te ontmoeten met dezelfde ideeën en interesses in een wijdere wereld. YFU biedt je de mogelijkheid om vaardigheden te ontwikkelen die ook elders van pas komen. Denk aan leiderschapsvaardigheden en interculturele communicatie.

Het YFU kantoor ondersteunt je o.a. met trainingen, landelijke marketing campagnes en materialen om je activiteiten goed uit te kunnen voeren. Ook zijn er mogelijkheden voor het volgen van Europese YFU trainingen of om deel te nemen aan Europese activiteiten.
YFU biedt een reiskostenvergoeding en een aansprakelijkheidsverzekering.

Organisatieprofiel:
Dankzij een wereldwijd netwerk van YFU organisaties hebben al meer dan 260.000 uitwisselingsstudenten en gastgezinnen, in zo'n 50 landen, een andere cultuur van binnenuit mogen ervaren. Daardoor kijken zij ook met andere ogen naar de eigen cultuur.
De Nederlandse organisatie bestaat uit een kleine, professionele staf van 5 personen. Voor veel werkzaamheden wordt een beroep gedaan op een grote groep enthousiaste vrijwilligers die trots zijn op hun organisatie. De dagelijkse leiding is in handen van de National Director, die rapporteert aan het Bestuur.


 
Deze functie is
voor een langere periode
Aantal uren
In overleg
Werkdagen / tijden
In overleg
 
 
Organisatie
Youth for Understanding (YFU)
Beschrijving
Youth for Understanding (YFU)is een organisatie die landelijk werft, zij hebben ook vrijwilligers in Heemskerk en Beverwijk nodig
Locatie(s)
Beverwijk
Heemskerk
Locatie info
regio Beverwijk-Heemskerk-Wijk aan Zee
 
 
 
 
reageren
 
 
 
 
Tweet Facebook delen Google delen Naar e-mail