Tuinvrijwilligers
Vacature id:1144

Tuinvrijwilligers
Omschrijving
Op de Reigershoeve wonen mensen met dementie en komen nog thuiswonende mensen met dementie naar de Dagopvang. De Reigershoeve wil mensen met dementie buitengewone zorg bieden. De gewoontes en behoeftes van de individuele bewoner zijn hierbij het uitgangspunt. Bewoners worden gerespecteerd om wie zij zijn. We proberen hen een zinvolle dagbesteding te geven door het leven op de boerderij. Wij willen hen daarnaast laten genieten van de grote tuin van 1 hectare. Voor het onderhoud zijn wij volledig afhankelijk van vrijwilligers.
De tuin bestaat uit planten- en bloemenperken,een boomgaard, een moestuin, een plantenkas, verhoogde plantenbakken, plantvakken voor kruiden, een dierenweide en een nog te realiseren beweegtuin. De werkzaamheden bestaan uit het seizoengebonden onderhouden van alle onderdelen van de tuin, het tuingereedschap, de kas en de schuur. Als vrijwilliger maak je onderdeel uit van een team om samen een jaarplan te maken en/of uit te voeren. Desgewenst kun je samen, of alleen aan de slag. Bij voldoende vrijwilligers kan iedere vrijwilliger naar keuze een eigen deel van de tuin onderhouden. Doel is het creëren en onderhouden van een tuin waar van alles te zien en te beleven is.

Wij vragen
Mensen die in een team, alleen of gezamenlijk wil werken aan het onderhoud van de grote tuin. Mensen die mee willen werken aan het creëren van een landelijke omgeving voor mensen met dementie, waarin van alles te beleven, te zien, te ruiken en te proeven valt.
Kennis van tuinieren is welkom, maar is zeker niet noodzakelijk.

Wij bieden
Werken in een mooie landelijke omgeving, de mogelijkheid om in overleg zelfstandig werkzaamheden te verrichten, omgang met andere tuinvrijwilligers en vrijwilligers uit andere team.
Ondersteuning bij de uitvoering van de werkzaamheden als dat nodig is.
Regelmatige bijscholing in het omgaan met mensen met dementie.

 
Deze functie is
voor een langere periode
Aantal uren
In overleg
Werkdagen / tijden
Och
Mid
Avo
Maandag
x
x
Dinsdag
x
x
Woensdag
x
x
Donderdag
x
x
Vrijdag
x
x
Zaterdag
x
x
 
 
Organisatie
Reigershoeve
Beschrijving
Op woonzorgboerderij de Reigershoeve wonen mensen met dementie en komen thuis wonende mensen met dementie, voor Dagopvang. De Reigershoeve wil mensen met dementie en hun omgeving buitengewone zorg bieden. De gewoontes en behoeftes van de individuele bewoner zijn hierbij het uitgangspunt. Bewoners worden gerespecteerd om wie zij zijn. We proberen bewoners en de deelnemers aan de dagopvang een zinvolle dagbesteding te bieden door het leven op de boerderij. Op het grote terrein bevindt zich een tuin met planten- en bloemenperken, een boomgaard, een moestuin, verhoogde plantenbakken, een plantenkas en een nog te realiseren beweegtuin. Daarnaast zijn er allerhande boerderijdieren. (minivarkens, dwergbokjes, schapen, kippen, eenden, konijnen) De verzorging voor de dieren is hoofdzakelijk in handen van vrijwilligers.
Locatie(s)
Heemskerk
 
 
 
 
reageren
 
 
 
 
Tweet Facebook delen Google delen Naar e-mail