Ondersteuning in de woningen
Vacature id:1145

Ondersteuning in de woningen
Omschrijving
Op de Reigershoeve wonen mensen met dementie die intensieve verzorging nodig hebben. De bewoners wonen in vier woningen van 6 á 7 personen. Eén daarvan is voor mensen die op jonger leeftijd dementie hebben gekregen. De Reigershoeve wil mensen met dementie buitengewoon goede zorg bieden. De gewoontes en behoeftes van de individuele bewoner zijn hierbij het uitgangspunt. Bewoners worden gerespecteerd om wie zij zijn. We proberen bewoners een zinvolle dagbesteding te bieden door het leven op de boerderij. Professionele krachten zorgen voor de dagelijkse begeleiding en verzorging van de bewoners. Dankzij vrijwilligers is het echter mogelijk meer één op één begeleiding of activiteiten te bieden. Zij helpen met een praatje of een spelletje, een wandeling, een ritje met de duo-fiets, maar ook bij het bereiden van de maaltijd en tijdens de maaltijd.

Wij vragen
Mensen die iets kunnen en willen betekenen voor mensen met dementie. Dit kan zijn het één op één aanbieden van een activiteit maar ook bij de dagelijkse bezigheden in de woning.
Een voorbeeld is hulp bieden bij het bereiden van de maaltijd en tijdens het gebruiken van de maaltijd.

Wij bieden
Ondersteuning door een professionele medewerker.
Keuzemogelijkheden voor wat betreft dagen en tijden, en activiteit.
Regelmatig scholing in het omgaan met mensen met dementie.

 
Deze functie is
voor een langere periode
Aantal uren
In overleg
Werkdagen / tijden
In overleg
 
 
Organisatie
Reigershoeve
Beschrijving
Op woonzorgboerderij de Reigershoeve wonen mensen met dementie en komen thuis wonende mensen met dementie, voor Dagopvang. De Reigershoeve wil mensen met dementie en hun omgeving buitengewone zorg bieden. De gewoontes en behoeftes van de individuele bewoner zijn hierbij het uitgangspunt. Bewoners worden gerespecteerd om wie zij zijn. We proberen bewoners en de deelnemers aan de dagopvang een zinvolle dagbesteding te bieden door het leven op de boerderij. Op het grote terrein bevindt zich een tuin met planten- en bloemenperken, een boomgaard, een moestuin, verhoogde plantenbakken, een plantenkas en een nog te realiseren beweegtuin. Daarnaast zijn er allerhande boerderijdieren. (minivarkens, dwergbokjes, schapen, kippen, eenden, konijnen) De verzorging voor de dieren is hoofdzakelijk in handen van vrijwilligers.
Locatie(s)
Heemskerk
 
 
 
 
reageren
 
 
 
 
Tweet Facebook delen Google delen Naar e-mail