Gastgezin gezocht voor buitenlandse student
Vacature id:1428

Gastgezin gezocht voor buitenlandse student
Make the world your home: word gastgezin van een buitenlandse student! Elk jaar komen tientallen buitenlandse studenten naar Nederland om kennis te maken met ons gezinsleven, taal en cultuur.

Omschrijving
De studenten volgen een schooljaar/semester aan een reguliere middelbare school. Voor deze studenten zoekt YFU enthousiaste gastgezinnen die hun huis en hart willen opstellen. Tegelijkertijd maakt uw gezin kennis met de cultuur van uw gastkind; een buitenlandse blik laat u anders kijken tegen uw eigen gewoontes. Vooral voor gezinnen met jonge kinderen is een oudere gastbroer of zus uit een ander land een zeer bijzondere ervaring. Bovenal is een vriendschap voor het leven zo geboren.

Wie zijn onze studenten? De studenten zijn tussen de 15 en 18 jaar en hebben verschillende culturele achtergronden. Een gastgezin kiest op basis van interesses, hobby's en karakter welk gastkind het beste past bij de gezinssituatie. Voor een video impressie van de studenten, zie "YFUnl - Go Dutch!" http://www.youtube.com/watch?v=nHgMpxyczLo.

Wie zijn onze gastgezinnen? Onze gastgezinnen zijn divers; wij sluiten niemand bij voorbaat uit. U bent een (één-ouder) gezin (met/zonder kinderen). Daarnaast bent u geïnteresseerd in andere culturen en kunt u jongeren motiveren.


Wij vragen
Bijzondere voorwaarden:
De belangrijkste uitgangspunten op een rij:
• U wilt graag u uw leven en cultuur met een ander delen
• Het gastkind is geen visite, maar draait mee in het dagelijkse gezinsleven
• We vragen van u kost en inwoning; de student is zelf verantwoordelijk voor alle persoonlijke uitgaven, zoals zak-, kleed- en schoolgeld
• Waar u woont of hoeveel ruimte beschikbaar is, is van minder belang. Zoals één van onze gastmoeders heeft zegt: als je ruimte hebt in je hart, dan vind je altijd de ruimte in je huis!


Wij bieden
Ondersteuning door ervaren contactpersonen en vrijwilligers in uw regio en professionele staf van ons kantoor.

Trainingen en bijeenkomsten voor zowel de gastgezinnen als de studenten.

Overige bijzonderheden:
Er is een aansprakelijkheidsverzekering voor de studenten.

Werktijden:
Tijd en aandacht voor een jong mens bij u thuis


 
Deze functie is
voor een langere periode
Aantal uren
In overleg
Werkdagen / tijden
In overleg
 
 
Organisatie
Youth for Understanding (YFU)
Beschrijving
Youth for Understanding (YFU)is een organisatie die landelijk werft, zij hebben ook vrijwilligers in Heemskerk en Beverwijk nodig
Locatie(s)
Beverwijk
Heemskerk
 
 
 
 
reageren
 
 
 
 
Tweet Facebook delen Google delen Naar e-mail