Begeleiden sport- en spelactiviteiten voor kinderen (7-12 jaar) in diverse wijken in Heemskerk.
Vacature id:1438

Begeleiden sport- en spelactiviteiten voor kinderen (7-12 jaar) in diverse wijken in Heemskerk.
Vind je het leuk om samen met kinderen plezier te beleven aan sport- en spelactiviteiten en deze activiteiten te begeleiden? Dan kan deze vacature een match zijn!

Omschrijving
Begeleiden van sportbuurtactiviteiten voor kinderen van 7-12 jaar in de buurten van Heemskerk. Deze sportbuurtactiviteiten staan olv de Sportbuurtcoach Heemskerk, Bart Neeft, werkzaam bij Sportservice Kennemerland. De sportbuurtactiviteiten vindt plaats in voetbalkooien en pleintjes in verschillende buurten in Heemskerk. In de winterperiode is dit vaak in een gymzaal. Er komen gemiddeld 5-25 kinderen uit de buurt per activiteit.

De werkzaamheden zijn de kinderen laten samen spelen en begeleiden bij activiteit zoals voetbal, basketbal, frisbee, trefbal, touwtje springen etc. Vaak worden de activiteiten in overleg met de kinderen besproken en soms zijn er thema's waar een spel aan gekoppeld wordt die de begeleider dan uitlegt aan de kinderen en het spel in goede banen leidt. Zo beleven begeleider en kinderen samen plezier aan het spel. Spelmaterialen zijn aanwezig bij Sportservice of in de gymzaal.

Een Sportbuurtcoach speelt in op de vraag, de belevingswereld en de belangstelling van de jeugd en jongeren. Een belangrijk onderdeel is het animeren en stimuleren tot sport in de buurt door een uitnodigend activiteitenaanbod te ontwikkelen. De Sportbuurtcoach werkt nauw samen met verschillende instellingen en organisatie; zoals Welschap Welzijn, scholen, buurtteams, gemeente en sportverenigingen. De Sportbuurtcoach gebruikt de sport- en spelactiviteiten als middel voor participatie , preventie in de buurt en om de sociale samenhang te bevorderen. Sport is daarbij vooral als middel, wat niet wegneemt dat ''sport om de sport'' eveneens bijdraagt aan de gewenste maatschappelijk effecten. De Sportbuurtcoach stimuleert de jeugd tot sportief gedrag, waarbij fair play, sportiviteit en respect centrale waarden zijn.

Wij vragen
Wij zoeken een enthousiaste man/vrouw die affiniteit heeft met sport, spel en kinderen. Plezier beleeft aan het begeleiden van kinderen bij de sportbuurtactiviteiten waarbij de sportactiviteit en het onderlinge contact van de kinderen centraal staat.

Wij bieden
Wij bieden een werkplek onder begeleiding van de Sportbuurtcoach, die zowel indoor als outdoor sportbuurtactiviteiten organiseert in de buurten van Heemskerk. Een werkplek waar plezier in het sporten en begeleiden van kinderen centraal staat.

 
Deze functie is
voor een langere periode
Aantal uren
In overleg
Werkdagen / tijden
Och
Mid
Avo
Maandag
x
Dinsdag
x
Woensdag
x
Donderdag
x
Vrijdag
x
 
 
Organisatie
Sportservice Kennemerland
Locatie(s)
Heemskerk
 
 
 
 
reageren
 
 
 
 
Tweet Facebook delen Google delen Naar e-mail