Medewerker knipselbank
Vacature id:1586

Medewerker knipselbank
Digitaliseren van onze knipselcollectie.

Omschrijving
Binnen het ZCBS systeem, waarop nu al de beeldbank, de bibliotheek en de on-line collectie via internet te raadplegen zijn, is het de bedoeling binnenkort een vierde module in gebruik te nemen; hierin zullen onze uitgebreide knipselcollecties full-text doorzoekbaar zijn. Het werk bestaat uit scannen, OCR (optional character recognation) en het verwerken van PDF- en TXT-files. De apparatuur is bij ons beschikbaar, maar er kan ook veel thuis gewerkt worden.

Wij vragen
De personen, die wij zoeken zijn bekend met scannen, ocr en het verwerken van PDF- en TXT-files. Zij hebben affiniteit met de geschiedenis van Midden-Kennemerland.

Wij bieden
Interessant werk in een team van gemotiveerde vrijwilligers. Gemoedelijke en flexibele (werk)sfeer. Veel ruimte voor eigen initiatief.

 
Deze functie is
voor een langere periode
Aantal uren
In overleg
Werkdagen / tijden
Och
Mid
Avo
Maandag
x
 
 
Organisatie
Historisch Genootschap Midden-Kennemerland
Beschrijving
Een vereniging opgericht op 2 oktober 1930. Zij telt bijna 850 leden.Zij zet zich in om de lokale geschiedenis van Midden-Kennemerland in het algemeen en die van Beverwijk in het bijzonder onder de aandacht te brengen en levend te houden. Ze doet dat door de uitgifte van publicaties in eigen beheer, zoals boeken, ledenbulletins en nieuwsbrieven. Ook worden lezingen gehouden en excursies georganiseerd. Op de inloopmiddagen en -avonden kunnen de bezoekers de uitgebreide bibliotheek in het historisch informatie centrum raadplegen. In werkgroepen houden vrijwilligers zich bezig met paleografie, gemeentelijke monumenten en de beeldbank.
Locatie(s)
Beverwijk
 
 
 
 
reageren
 
 
 
 
Tweet Facebook delen Google delen Naar e-mail