Voorzitter Historisch Genootschap Midden-Kennemerland
Vacature id:1588

Voorzitter Historisch Genootschap Midden-Kennemerland
In april 2017 slaat onze huidige voorzitter na 21 jaar voor het laatst met zijn hamer. Wij zouden graag vóór die tijd kennis maken met nieuwe kandidaten voor deze boeiende functie.

Omschrijving
De voorzitter is het gezicht van de vereniging en vertegenwoordigd haar naar buiten en binnen. Zijn of haar taken zijn:
- leiden van de algemene vergadering en de vergaderingen van het bestuur;
- initiatieven nemen;
- bestuurswerkzaamheden coördineren en doen uitvoeren.


Wij vragen
Wij zijn opzoek naar iemand met bestuurservaring en een grote affiniteit met de geschiedenis van Midden-Kennemerland en Beverwijk in het bijzonder.

Wij bieden
Een boeiende functie met aanzien in een team van gemotiveerde vrijwilligers. Ongedwongen flexibele (werk) sfeer. Veel ruimte voor eigen initiatieven.

 
Deze functie is
voor een langere periode
Aantal uren
In overleg
Werkdagen / tijden
Och
Mid
Avo
Maandag
x
Donderdag
x
 
 
Organisatie
Historisch Genootschap Midden-Kennemerland
Beschrijving
Een vereniging opgericht op 2 oktober 1930. Zij telt bijna 850 leden.Zij zet zich in om de lokale geschiedenis van Midden-Kennemerland in het algemeen en die van Beverwijk in het bijzonder onder de aandacht te brengen en levend te houden. Ze doet dat door de uitgifte van publicaties in eigen beheer, zoals boeken, ledenbulletins en nieuwsbrieven. Ook worden lezingen gehouden en excursies georganiseerd. Op de inloopmiddagen en -avonden kunnen de bezoekers de uitgebreide bibliotheek in het historisch informatie centrum raadplegen. In werkgroepen houden vrijwilligers zich bezig met paleografie, gemeentelijke monumenten en de beeldbank.
Locatie(s)
Beverwijk
 
 
 
 
reageren
 
 
 
 
Tweet Facebook delen Google delen Naar e-mail