tafelheer/dame tijdens de broodmaaltijd van 17:15 tot 18:15 uur.
Vacature id:1671

tafelheer/dame tijdens de broodmaaltijd van 17:15 tot 18:15 uur.
Houdt u er van om gezellig samen aan tafel te eten? Onze bewoners ook en ze heten u van harte welkom bij hun broodmaaltijd.

Omschrijving
Kraanvogel is een psychogeriatrische afdeling waar cliënten wonen die een vergevorderd stadium van dementie hebben. Er zijn cliënten die constant dwang hebben om te lopen en het zelf smeren van brood niet meer begrijpen. Hierdoor zijn wij op zoek naar vrijwilligers (1 persoon per avond) die ondersteuning bieden, zodat dit huiselijker kan gaan verlopen. Hiernaast hebben wij ook een cliënte die prikkelgevoelig is en behoefte heeft aan een vaste structuur, zij eet één op één onder begeleiding van de zorgmedewerker. Het is fijn wanneer de vrijwilliger rond dat tijdstip, na de broodmaaltijd aan tafel met andere cliënten koffie/ thee drinkt en een kleine activiteit doet, zoals spreekwoorden en gezegden, een stuk uit de krant of tijdschrift voorleest.


Wij vragen
Wij zoeken een betrouwbare vrijwilliger met affiniteit met de doelgroep.
U bent geduldig met de bewoners. U heeft basiskennis van het ziektebeeld Dementie en begrip voor het gedrag dat daaruit voort komt. U beheerst de Nederlandse taal. U ziet er verzorgd uit.


Wij bieden
ViVa!Zorggroep heeft een vastgesteld vrijwilligersbeleid met daarin alle rechten en plichten die bij het vrijwilligersbeleid horen. Vrijwilligers worden begeleid en zijn verzekerd. Daarnaast biedt ViVa!Zorggroep jaarlijks een vrijwilligers-bedankdag, attenties, begeleiding door de coördinator vrijwilligers, deskundigheidsbevordering en krijgen de vrijwilligers een gratis abonnement op onze ledenservice. U bent onderdeel van een gezellig team van medewerkers en vrijwilligers.

 
Deze functie is
voor een langere periode
Aantal uren
1
Werkdagen / tijden
In overleg 's middags
 
 
Organisatie
Verpleeghuis Waterrijck
Locatie(s)
Heemskerk
 
 
 
 
reageren
 
 
 
 
Tweet Facebook delen Google delen Naar e-mail