Respijtzorgvrijwilliger
Vacature id:1684

Iemand die voor zijn of haar partner zorgt, of ouders of kind heet een mantelzorger. Mantelzorgers raken vaak overbelast door teveel taken en verantwoordelijkheden. Een moment in de week de zorg aan een ander over te laten, kan veel betekenen.

Omschrijving
Respijtzorgvrijwilliger ben je, als je mantelzorgers tijdelijk een moment in de week ontlast. Dat kan zijn met de zieke of demente een spelletje doen, of een rondje lopen met rollator of rolstoel. Maar gewoon gezellig kletsen over vroeger of naar sport op tv kijken kan ook prima.
Er zijn vaak voldoende dingen te doen, klein of groot, waardoor degene die de zorg ontvangt echt uitkijkt naar uw bezoekje. Door uw aanwezigheid geeft u heel veel.
De mantelzorger kan tijdens uw bezoek even iets voor zichzelf doen, naar de markt, sporten of met een gerust hart een wandeling maken met een vriend(in).

Wij vragen
Welschap zoekt mensen die een ander ook iets leuks gunnen door hun eigen gezelschap aan te bieden. Een luisterend oor, een gezellig praatje of samen plezier hebben door een puzzel te maken of een spelletje te doen.
Het is niet moeilijk of ingewikkeld, wel heel bijzonder. En een opgeruimd karakter is wenselijk en enthousiasme en interesse in de ander.

Wij bieden
Welschap is een welzijnsorganisatie in Heemskerk die jaarlijks een barbecue biedt aan vrijwilligers. Indien nodig kunt u begeleid worden bij uw vrijwilligerswerk of worden er cursussen aangeboden waar u wat aan hebt. Contact met andere respijtzorgvrijwilligers is ook mogelijk.
In elk geval heeft de coordinator regelmatig contact met u.

 
Deze functie is
voor een langere periode
Aantal uren
In overleg
Werkdagen / tijden
In overleg 's ochtends en/of 's middags
 
 
Organisatie
Welschap Welzijn en Kinderopvang
Beschrijving
Welzijns organisatie
Locatie(s)
Heemskerk
 
 
 
 
reageren
 
 
 
 
Tweet Facebook delen Google delen Naar e-mail