Voorzitter
Vacature id:1687

Voorzitter
Een groep van 10 enthousiaste openbaarvervoer-verbeteraars zoekt een nieuwe voorzitter (kennis van OV is niet nodig)!

Omschrijving
De taak van de voorzitter is:
Het coördineren van de activiteiten van de werkgroepen.
Het onderhouden van contacten met de diverse overheden, zoals gemeenten en provincie.
Het zijn van woordvoerder in de pers.
Zo'n vier per jaar is er bestuursvergadering en verder wordt er veel per mail gecommuniceerd.
Afdeling Haarlem is een van de 26 lokale afdelingen van de landelijke vereniging. Naast een klein bestuur hebben we werkgroepen. Zo houdt de werkgroep Lijnennet houdt zich bezig met de stadsbuslijnen in Haarlem en de regionale buslijnen in ons gebied. De werkgroep spoor overlegd met NS over dienstregelingen en volle treinen. De werkgroep MIRT NowA volgt de investeringsplannen van het ministerie van I en M, met name rond de A9-corridor. Als voorzitter is het helemaal prima om ook bij te dragen aan een werkgroep.


Wij vragen
Enthousiast en verbindend

Wij bieden
In het versnipperde OV met veel (deel)belangen kunnen we relatief veel bereiken. Ook overheden werken vaak opvallend enthousiast langs elkaar heen. Met kijken vanuit het reizigersbelang brengen we inzicht en helpen we ook vaak overheden en vervoerders om een beter OV-product te realiseren.

 
Deze functie is
voor een langere periode
Aantal uren
In overleg
Werkdagen / tijden
In overleg 's avonds
 
 
Organisatie
ROVER Haarlem e.o.
Beschrijving
Rover is een vereniging van en voor reizigers die zich inzet voor goed openbaar vervoer. Rover streeft naar een doeltreffend, betrouwbaar en vanzelfsprekend OV en maakt als consumentenorganisatie gebruik van haar wettelijk adviesrecht in het overleg met overheden en vervoersbedrijven.
De afdeling Haarlem en omstreken is een van de 26 lokale afdelingen van de landelijke vereniging. Naast een klein bestuur hebben we werkgroepen. De werkgroep Lijnennet houdt zich bezig met de stadsbuslijnen in Haarlem en de regionale buslijnen in ons gebied. De werkgroep MIRT NowA levert input op de investeringsplannen van het ministerie van I en M, met name rond de A9-corridor.
Het werkgebied van de afdeling strekt zich uit van Uitgeest tot Bennebroek en van Zandvoort tot de grens van Amsterdam. Het komt overeen met de concessie van Connexxion.
Locatie(s)
Beverwijk
 
 
 
 
reageren
 
 
 
 
Tweet Facebook delen Google delen Naar e-mail