Maatjesproject Heemskerk
Vacature id:23

Maatjesproject Heemskerk
Soms hebben mensen (tijdelijk) een maatje/coach nodig. Om meer contact te hebben, om even naar buiten te gaan of om samen te fietsen, wandelen etc. Wilt u dat maatje zijn?

Omschrijving
Het Maatjesproject Heemskerk brengt vrijwilligers - de maatjes - in contact met ouderen en mensen die door psychische of sociale problemen in een isolement zijn gekomen, om samen activiteiten te ondernemen waarbij ontspanning, onderling contact en het doorbreken van het isolement voorop staan.
Dit contact wordt voor in principe voor 1 jaar aangegaan en is voor minimaal 1 keer per 14 dagen.

Wij vragen
Er staan veel mensen op de lijst die een maatje (vrijwilliger) willen. Jong, oud, met een rollator of met een mountainbike, met een moestuin of met een hond. Soms komen ze uit Nederland, soms zijn ze gevlucht uit Syrie. Iedereen heeft zijn eigen verhaal. Wij zoeken mensen die open in het leven staan. Vrolijk en positief zijn, dat ook uitstralen en dat op anderen willen overbrengen. Een luisterend oor, een helpende hand, het hoeft niet veel te zijn, als het maar uit serieuze interesse gebeurt. Interesse in de ander en in zijn leven.

Wij bieden
Het kan u zelf veel bieden als u eens in de wereld van een ander stapt. Een kleine handreiking kan veel teweeg brengen en als iemand opfleurt door uw komst, hoe mooi is dat?
Verder is Welschap een fijne, warme organisatie om vrijwilligerswerk bij te doen. Elk jaar de barbecue met vrijwilligers en de maatjesmiddag met uw maatje samen. Al wegen dit soort dingen natuurlijk niet op tegen het fijne gevoel dat u zelf van vrijwilligerswerk krijgt.


 
Deze functie is
voor een langere periode
Aantal uren
In overleg
Werkdagen / tijden
In overleg
 
 
Organisatie
Welschap Welzijn en Kinderopvang
Beschrijving
Welzijns organisatie
Locatie(s)
Heemskerk
 
 
 
 
reageren
 
 
 
 
Tweet Facebook delen Google delen Naar e-mail