Activerend Huisbezoeker voor Humanitas
Vacature id:547

Activerend Huisbezoeker voor Humanitas
Omschrijving
Sommige mensen vinden het moeilijk om alleen op pad te gaan of hun sociale contacten uit te breiden, waardoor ze in een isolement dreigen te raken. Voor deze mensen bieden wij Activerend huisbezoek. De vrijwilliger gaat op bezoek en kijkt samen met de deelnemer wat er nodig is en wat er samen gedaan kan worden, zodat na verloop van tijd het sociale netwerk is uitgebreid en/of de deelnemer meer zelfstandig buiten de deur komt.
Er wordt vooraf besproken wat een deelnemer, bijvoorbeeld na een jaar, zelfstandig moet kunnen.

Wij vragen
Mensen met gevoel voor de sociale problematiek bij hun medemens. Wij vragen een tijdsinvestering van ongeveer 2 uur per 2 weken.

Wij bieden
Een uitdagende taak om mensen, die in een isolement dreigen te raken, zodanig te activeren dat ze weer zelfstandig activiteiten buiten de deur gaan ontplooien. Als je daar in slaagt geeft dat veel voldoening. Daarnaast is het leuk en leerzaam om in ons team van vrijwilligers te werken. Je wordt begeleid en ondersteund door een coördinator van de afdeling IJmond.
Humanitas geeft de vrijwilligers een opleiding van 1 dag; verder zijn er regelmatig intervisiebijeenkomsten om ervaringen met elkaar te delen.

 
Deze functie is
voor een langere periode
Aantal uren
2
Werkdagen / tijden
In overleg
 
 
Organisatie
Humanitas
Beschrijving
Humanitas is er voor mensen die ongeacht politieke visie, geloof, inkomen of levenssituatie het even niet in hun eentje redden. Zij vinden steun in onze projecten.
Locatie(s)
Heemskerk
Beverwijk
Locatie info
Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest en Velsen-Noord
 
 
 
 
reageren
 
 
 
 
Tweet Facebook delen Google delen Naar e-mail